Hogy telt el ennyi idő alatt ennyi idő?

"Az öröm múlandó - a Boldogság örök."

Müller Péter: Jóskönyv

Az élet bizonyított tény, az állam meg csak...

Basmacskin egy tipikus alak. A realisták tipizálnak. De ha azt mondanám, hogy a cigányok nem dolgoznak, s legnagyobb hasznukat akkor vennénk, ha fűtésre használnánk őket, akkor rasszista lennék.

"Ebben az országban rendnek kell lennie, és én rendet fogok tartani. A rendetlenkedőkbe belelövetek, s ha a rendetlenség a jobboldalról történik, számomra a különbség csak annyi, hogy ezekbe fájó szívvel fogok belelövetni, míg egy esetleges baloldalról jövő rendetlenkedésbe passzióval."

Horthy Miklós

"S ha élet ez álom, miért oly zsibbatag,
Kimerült, kifáradt, egykedvű, sivatag?"

Arany János: Ha álom ez élet

Az apostoli hitvallás.

"Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében. És a Jézus Krisztusban, ő egy Fiában, a mi Urunkban, aki fogantaték Szentlélektől, születék Szűz Máriától, kínzaték Poncius Pilátus alatt; megfeszítteték, meghala és eltemették; szálla alá poklokra, harmadnapon halottaiból föltámada, fölméne a mennyekbe, ül a mindenható Atya Istennek jobbja felől; onnét lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat. Hiszek Szentlélekben; egy katolikus, keresztény Anyaszentegyházat, szentek egyességét, bűnök bocsánatát, testnek feltámadását, és az örök életet.
Ámen!"

Edmund Hartley: A katolicizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://d666o95r11k10a.blog.hu/api/trackback/id/tr146696789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása