Egyszer az egyik ismerősöm azt mondta, hogy a szerelem egy idő után szeretetté, vagy utálattá változik.

Biztos, hogy van szerelem? Mi van, ha ez is csak egy kitalált betegség, mint a depresszió. Az embernek túl kevés dolga van, kitalálja, hogy mik a tünetek és lám egy újabb betegség születik. Elvégre már a szofisták is tudták, hogy mindent be lehet bizonyítani. És tényleg mindent be lehet bizonyítani? Akkor mindennek az ellentettjét is be lehet bizonyítani? Akkor az egész világ ellent mond magának? Vagy vannak tények, amik tények, és sosem változnak? Ha mindig, minden változik, akkor hogy lehet mégis minden ugyanolyan?

Az egész élet véletleneken alapul. Tele van ha-val. Mindent a kémia vezérel. Miért gondolja az emberiség, hogy ő az evolúció csúcsa? Amiről nem tudunk biztosat, arról hogyan nyilatkozhatunk? Természetesen kockáztatni kell, de sosem lehet csak egy lehetőség. Kell b és c terv is. És ha itt tartunk nem véletlenül olyan hosszú az ABC.

Váltsd meg a világot, de ne felejtsd el, hogy a gyümölcs mennyire finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://d666o95r11k10a.blog.hu/api/trackback/id/tr244631110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása