Imádom. (Ł)

A Dead Kennedys egy San Franciscó-i hardcore punk együttes. Humorosan, komikusan támadták (támadják) a politikai bal és jobb oldal követelményeit, színleléseit. Az angol punk zenei stílust ötvözték az amerikai punk zene energiájával. A Dead Kennedys 1978-ban alakult meg, majd 8 év múlva hivatalosan 1986-ban bomlott fel, 2001-ben újra összeálltak egy új énekessel.

 

 

 

 

 

 

A Dead Kennedys 1978 júniusában alakult meg, miután East Bay Ray (Raymond Pepperell) hirdetést tett közzé tagok íránt, mert nagy hatással volt rá egy "punk show" a The Mabuhay Gardens-ben, ami egy San Francisco-i nightclub. Ray sikeresen járt, szóval a DK alap felállása így nézett ki: Jello Biafra (Eric Boucher) – ének, East Bay Ray – gitár, Klaus Flouride (Geoffrey Lyall) – basszusgitár, 6025 (Carlos Cadona) – dobok. Az első demojukat ezzel a felállással vették fel. Július elején a csapat egy tapasztaltabb dobos íránt nézett, akit úgy hívtak Ted (Bruce Slesinger), ekkor 6025 távozott az együttesből, de nem sokáig, hiszen július 19-ére visszahívták mint gitárost, készülve első koncertjüket, amit a már említett San Francisco-i The Mabuhay Gardens-ben adtak.

Ezek után koncerteztek a környéken. A zenekar provokatív neve miatt, többször álnéven léptek fel, például „The Sharks”, „The Creamsicles” és „The Pink Twinkies”. Az eredeti nevük a közhiedelemmel szemben nem a merényletben elhunyt Kennedy testvéreket támadja, de az embereknek mégis eszébe juttatta, hogy az amerikai álom meghalt.

6025 elhagyta a csapatot 1979 márciusában. Júniusban felvették az első lemezüket a California Über Alles-t, az Alternative Tentacles studiónál. Ez után folytatták egy írányadó és elsimert keleti-parti turnéval. 1980. március 25-én meginvítálták őket, hogy szerepeljenek Bay Area Music Awards-on (szemben a zene ipar szídásaival), hogy adjon az eseménynek és a szervezők szavainak egy amolyan "new wave-es hitelességet". Tipikusan bomlasztó és romlott stílusban beszélt az együttes a shown. Minden tag fehér pólóban volt, egy nagy, fekete S betűvel a közepén, és fekete nyakkendőt hordtak, ami dollárjellé alakította. Mikor az első szám (California Über Alles) a 15. másodpercnél tarthatott; Biafra megszólalt, „Állj meg! Nekünk most be kell bizonyítani, hogy mi felnőttek vagyunk. Mi nem punk rock együttes vagyunk, hanem new wave.” Valamint ezután megkezdtek egy dalt, a Pull My Strings-et, a szöveg egy része így szólt „A pöcsöm elég nagy, az agyam elég kicsi, hogy sztárt csinálj belőlem”. A dalt a The Knack-nek küldték, akiknek akkoriban volt a legismertebb new wave daluk, a „My Sharona”, de ezt a számot sose vették fel stúdióban, és ez az előadás volt az első és utolsó, mikor ezt a számot játszották. Ez gúnyos, ironikus támadása volt az akkoriban alapvető zeneipar etikája ellen. Ezt a bizonyos számot feltették a Give Me Convenience or Give Me Death... albumukra. Ezek után az együttest többet nem hívták díjkiosztók fellépéseire.

 

1980 tavaszán felvették a Holiday in Cambodiat, majd a Fresh Fruit for Rotting Vegetables albumukat, ezzel a UK Albums Chart-on 33. helyen álltak.

Ez év decemberében Ted bejelentette, hogy el akarja hagyni a zenekart, mert építészeti karriert akar befutni, de segít mást találni a helyére. Februárban adta az utolsó koncertjét. Majd "megtalálta" D.H. Peligrot (Darren Henley). Biafra 2005-ös a Nardwuar the Human Serviette-nek adott nyilatkozata szerint, akkoriban East Bay Ray nagy nyomás alatt volt mikor a csapat egy része el akart fogadni egy kitüntetést a Polydor Recordstól, mert Biafra a kilépést tervezte, ha ez megtörténik.

Májusban a csapat felvette a Too Drunk to Fuckot. Ez a szám nagy vitát okozott az Egyesült Királyságban. A BBC attól tartott, hogy bekerül a Top 30-ba; elvárható lett volna, hogy a szám bekerüljön a Top of the Popsba, azonban sosem történt meg, mert a legjobb, amit elért az a 31. hely volt. Az In God We Trust, Inc. (1981) és a Plastic Surgery Disasters (1982) lemezeik fejlődést mutattak a zenei stílusukban. Zenéjük egy politikai erővé vált, megmutatta magát az amerikai társadalmi és politikai élet, a vallásos jobboldal és Ronald Reagan ellen. A DK folytatta a turnéját egész Amerikában, valamint Európában és Ausztráliában az 1980-as évekig és nagy rajongótábort szereztek.

1986-os év kezdetén a Dead Kennedys elhatározta, hogy felbomlik, mert új utakat akartak követni. 1986. február 21-én adták az utolsó koncertjüket. De még azon a nyáron felvették a Bedtime for Democracy-t, amit novemberben adtak ki. Ez év decemberében kijelentették, hogy feloszlanak. Biafra nagy intenzításu politikai erőkhöz csatlakozott, többször is mutatkozott a TV-ben, és felvett számos „spoken-word”(beszélt-szó) albumot. Ray, Fluoride, és Peligro szintén szóló karrierbe kezdtek.

Forrás:

hu.wikipedia.org/wiki/Dead_Kennedys

www.youtube.com/watch

images.google.hu/images

 

d666o95r11k10a 2010.04.11. 15:35

Koncert

A dalok listája szépen. =D

1.      Intro

2.      Sing Sing - Halál a májra

3.      Dinamit - Tinédzser dal

4.      Tankcsapda - Johnny a mocsokban

5.      Auróra - Egy kis anarchia

6.      Tankcsapda - A rock & roll rúgója

7.      P. Mobil - Utolsó cigaretta

8.      HétköznaPI CSAlódások (Ramones) - Blitzkrieg Bop

9.      Tankcsapda - Egyszerű dal

10.  Tankcsapda - Ez az a ház

11.  Beatrice - Azok a boldog szép napok

12.  AC/DC - Highway to hell

13.  Outro

Tegnap volt a metálliget. Meg volt valami punk fesztivál. Én persze nem voltam sehol. ='( Pedig azt mondták drága nővérkéim, hogy ha elmúlok 14, akkor eljönnek velem. Mert tavaly igaz nem voltak, de az előtt mentek egy jópárszor. Szörnyű, hogy rajtuk kívül, nem tudok kivel "bulizni". =( Itthon kuksoltam a gép előtt és fél egykor rávettem magamat, hogy aludjak.

Ma volt a szavazás. A FiDeSz megszegte a kampánycsendet. Péntek éjféltől kampánycsend van. Teganp még nem volt az iskola előtt semmi, ma reggelre meg Pócsot hirdető festés díszelgett az utcakövön. Mellesleg a falu egyik fele az iskulában szavaz, így mindenki látja a feliratot. Kíváncsi leszek, hogy ki fogja feljelenteni a pártot. Ha egyáltalán feljelenti őket valaki. Az eredmény meg mégjobban érdekel.

Hát ez van.

Később majd megpróbálom, hogy elmondjam neked, mennyire szeretlek. De most csak érezni tudom.

/Honoré de Balzac/

További idézetek Balzactól: Honoré de Balzac

Fecó elküldte a listát, hogy mit játszanak a koncerten. A tisztiben lesz 23-án.

1:INTRO

2:SING SING:HALÁL A MÁJRA!!      

3:DINAMIT:TINÉDZSER DAL!!   

4:TANKCSAPDA:Johnny a Mocsokban!!

5:AURÓRA: EGY KIS ANARCHIA!!

6:TANKCSAPDA:ROCK & ROLL RUGÓJA!!      

7:P-MOBIL: UTOLSÓ CIGARETTA!!

8:RAMONES:HÉTKÖZNA"PI CSA"LÓDÁSOK:BLITZKRIEG BOP!!

9:TANKCSAPDA:EGYSZERŰ DAL!!

10:TANKCSAPDA:EZ AZ A HÁZ!!

11:BEATRICE:AZOK A BOLDOG SZÉP NAPOK!!

12:AC/DC: HIGHWAY TO HELL!!

13:OUTRO!!

 

Egyébként ott lesz a Jelek is. Csaba mondta húsvétkor, hogy lehet (kell!!!) menni. =) Meg valamikor lesz a Lesz Vigaszban is koncertjük. Ott lesz Csontos Csabi másik együttese is, ők csak Metallicát játszanak. = )))

 

Ma festettem egy képet. A média felvillanyoztatta művésziességem. =D Ennek nem biztos, hogy volt értelme. Xd =D De tetszik a kép. Lenke is alkotott. Az ő műve még nincs kész. Az valamilyen vegyes technikával lesz csinálva. Vagyis van csinálva, de még nincs kész. Jól érzem magam, ami meglepő. Bár, volt jóó nagy szarkupac ma is a napomban, de most jól érzem magam. =)

szavazzfasszal.blog.hu/

Hajnalka ajánlotta a fenti blogot. Xd

Hát... Szenvedek. Annyit készültem médiára, hogy mindjárt meghalok...

Ki lett számolva, hogy 66 nap van csak a suliból.

Fáj a fejem.

 

170 pontot sikerült elérnem.

 

 

 

  

blog.puruttya.hu/bypost/2010/04/05/Mekkora_FAIL_az_eleted

d666o95r11k10a 2010.04.06. 18:26

Idézet

És ekkor hirtelen, egy pillanat alatt, egyszer az életben meglátsz valakit, és tudod, hogy minden álmod valóra vált. Olyan ez, mint amikor felébred az ember, a feje még kába, a látása homályos, nem is tudja pontosan miért, aztán hirtelen, a reggeli kávéivás közepén eszébe jut az álma. Először csak az álom kis szelete, aztán nagyobbik része, aztán az egész. Fölidéződik hirtelen a teljes történet színhelyestől, szereplőstől. Ismerős lesz az egész, és az ember szeretne visszajutni az álom színhelyére. De nem tud. Akármennyire próbálja, nem tud. Az álom üldözi majd tovább. Lehet, hogy egy napig. Lehet, hogy egy életen át. Ezt is megtehettem volna. Megtehettem volna, hogy hagyom, hogy a képed üldözzön egy életen át. De ezt nem akartam. Elhatároztam, hogy inkább rohanok, mint egy őrült, hogy visszajussak az álmomhoz, mielőtt túl késő lenne mindkettőnknek. Ezért jöttem el hozzád. Nem tudtalak volna csak úgy, könnyedén elveszíteni, nem bizony, ennyi év várakozás után.

/Danielle Steel/

További idézetek tőle: Danielle Steel

 

Itt van Máté. Ma itt alszik. Holnap elmegy és csütörtökön megint jön. Fáradt vagyok. Szerencsére rövid lesz a hét. Holnaptól iskola. Hát, na... Oda is kell járni.

Nyolcadik lettem a megyei német versenyen. =S Lehetett volna jobb is. Csak az első jut tovább az országosba. Így jártam. Máskor talán jobban sikerül.

Jah, Máté levágatta a haját. És ma meglocsolt. Tegnap 22 locsolónk volt. És kaptam nyalókát. Ő meg tojást. Épp a Batmant nézik Lenkével. Roppant izgalmas ez a bejegyzésem is. Már meg lehetett szokni. Amúgy sem olvassa senki... Akkár le is írhatnám, hogy öngyilkos leszek... Szerintem még Def sem olvassa. =) De így legalább személyesebb...

Úgy érzem öregszem... Nincsenek ráncaim, nincs baj sem a hallásaommal, sem a látásommal. Csak öregnek érzem magam. Nem lehet azért, mert hosszú életet éltem (élek). Talán túl zsúfolt. És a végén bedobom a törölközőt.

Ha sírok, az zavar a legjobban, ha odajönnek és megkérdezik, mi a baj. Ha sírok gyengének érzem magamat és akkor csak egyedül szeretnék lenni. Ha valami gond van sem szeretem megosztani másokkal. Hiába mondja bárki, hogy akkor jobb lesz... én nem úgy érzem. Másnak lehet, hogy jobb, mert megismeri a gyengepontjaimat. Viszont én senkiben sem bízok, ezért nem szeretek a gondjaimon osztozni. Elég, ha én tudom, mi a baj. Másoknak is vannak gondjaik. Minek terhelnék bárkit is a vackaimmal?

"Úgy érzem, hogy ennyi és, hogy nincs tovább. El kéne mennem, de nem tudom hová."

Szeretnék szeretni, de olyan nehéz. Azt sem tudom, mit mondhatok el bárkinek, nem tudok bízni az emberekben. Az élet komplikált. Ha bízni sem tudok az emberekben, hogy tudnám őket szeretni?

Magányosnak érzem magam. Pedig körül vesznek az emberek. Mégis egyedül vagyok. Nem értik miért mondom, hogy szeretlek. Nem tudják miért akarom megölelni őket. Nem vagyok nyitott sok ember felé, de kéne egy-kettő akikben megbízok. Nekik, vszont terhes a létezésem. Mert akikben igazán megbíznék, azok a nővéreim. Ők is látják amit én látok. Persze nem olyan szemszögből, mint én, de valamennyire hasonlóan. Ők fel tudják dolgozni - valamennyire egyedül -, de nekem nem megy. Lenkének ott van Máté. Zsófia, hogy van életben, azt nem tudom. Nem depressziós, semmi baj nem látszik az arcán. Mintha túllépett volna azon, hogy a családban bármi is jó lehetne. Ez szinte lehetetlen...

 

 

  Egyedül... Magam, magam. Egyedül...

süti beállítások módosítása